Leestijd +/- 2 min

22 december 2020

Tot 30 november 2020 kon je bij het UWV een aanvraag indienen om over te stappen van de ‘oude’ Wajong naar de Wajong 2010.

Heb je zo’n aanvraag ingediend, dan gebeurt er dit:

  • Je krijgt een uitnodiging voor een gesprek met een arbeidsdeskundige van het UWV. In verband met corona kan dat ook een telefoongesprek zijn. Het kan even duren voordat je deze uitnodiging krijgt. Ze hebben het druk bij het UWV. Het gesprek kan daardoor ook begin 2021 zijn. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, zolang je aanvraag maar op tijd was.
  • Je kunt iemand vragen om mee te gaan naar het gesprek of om mee te luisteren aan de telefoon. Twee horen meer dan éen!
  • In het gesprek vertelt de arbeidsdeskundige wat de overstap naar Wajong 2010 in jouw geval voor gevolgen heeft. Dat gaat niet alleen over geld, maar ook over je rechten en plichten, nu en in de toekomst.
  • Na het gesprek kun je alles nog eens rustig op een rijtje zetten. Je krijgt namelijk zeven dagen de tijd om te bedenken of je wilt overstappen. Je kunt er na het gesprek dus nog vanaf zien. Jij beslist.
  • Als je besluit om over te stappen, gaat die overstap altijd in per 1 december 2020. Ook als je pas begin 2021 het gesprek hebt met de arbeidsdeskundige. Het gaat dan dus om een overstap met terugwerkende kracht.

Is dit niet het antwoord op jouw vraag?

Bel of mail ons informatiepunt via
085 – 400 70 22

wajong@iederin.nl

Zie ook

Terug naar alle vragen over Overstappen