Leestijd +/- 1 min

15 december 2020

Je krijgt het garantiebedrag vanaf 1 januari 2021 zolang je blijft werken of een loon gerelateerde uitkering (WW, Ziektewet, WIA of vervroegd pensioen) krijgt en daarmee in totaal méér overhoudt dan je volgens de nieuwe regels zou krijgen. Het recht op het garantiebedrag stopt als je een jaar lang niet werkt en ook geen loon gerelateerde uitkering krijgt.

Een voorbeeld

  • Je werkt naast je Wajong uitkering 12 uur per week, met een tijdelijk contract van een jaar. Dat contract loopt op 1 juni 2021 af. Om je inkomen op peil te houden, krijg je vanaf 1 januari 2021 van het UWV een garantiebedrag.
  • Het lukt je niet om ander betaald werk te vinden. Daarom krijg je na afloop van je contract nog drie maanden WW, tot 1 september 2021. Het garantiebedrag loopt ondertussen gewoon door.
  • Ook na 1 september 2021 lukt het je niet om betaald werk te vinden. Je hebt dan geen inkomsten meer naast de Wajong. Het recht op het garantiebedrag stopt dan pas 12 maanden nadat je WW uitkering is gestopt. Dat is op 1 september 2022.
  • Vind je vóór die datum een betaalde baan, dan loopt het garantiebedrag gewoon door.

Is dit niet het antwoord op jouw vraag?

Bel of mail ons informatiepunt via
085 – 400 70 22

wajong@iederin.nl

Zie ook

Terug naar alle vragen over Garantiebedrag