Leestijd +/- 1 min

07 april 2022

Je begint met het aanvragen van een beoordeling van je arbeidsvermogen, bij het UWV. Je kunt dat online doen, met dit formulier. Dat is een hele klus. Het gaat om veertien pagina’s met vragen over jouw situatie. Bovendien moet je allerlei verslagen en rapporten van scholen, stageplaatsen, dokters of zorginstellingen meesturen. Om je situatie duidelijk te maken, kun je ook bijvoorbeeld twee weken lang elke dag een kort stukje schrijven over wat je die dag gedaan hebt, hoe dat ging, hoe moe je daar van werd, en zo verder. Dan snappen ze bij het UWV beter hoe jouw leven eruitziet.

Neem dus de tijd voor het invullen van het formulier. Vraag er vooral hulp bij.

Dat kan je familie zijn of vrienden. Je kunt hulp vragen bij de gemeente, bij MEE. en soms ook bij je patiëntenorganisatie. Ook sommige scholen voor speciaal onderwijs of praktijkonderwijs geven advies over deze aanvraag.

Als je klaar bent met invullen en je hebt alle verslagen en rapporten verzameld, print dan je aanvraag uit, onderteken hem en stuur hem in een dikke envelop naar het UWV. Het adres staat op het formulier. Vergeet niet om er genoeg postzegels op te plakken.

Zie ook

Terug naar alle vragen over Wajong aanvragen