De veranderingen in de Wajong roepen veel vragen op. Om mensen te helpen bij het vinden van de juiste antwoorden, heeft Ieder(in) het Informatiepunt Wajong opgezet.

Voor wie

Het informatiepunt is voor iedereen die een vraag heeft over de veranderingen in de Wajong. Dus voor de Wajonger zelf, maar ook voor ouders en verzorgers, begeleiders, jobcoaches etc.

Antwoord vinden en meedenken

De medewerkers van het informatiepunt helpen je bij het vinden van het antwoord op je vraag. Ook kunnen ze met je meedenken en je advies geven, bijvoorbeeld voorafgaand aan een gesprek met UWV. Het informatiepunt kan je informatie geven waarmee je een gesprek met het UWV goed kunt voorbereiden. Aan het advies van het Informatiepunt Wajong kun je geen rechten ontlenen, maar het advies helpt je wel om de informatie over de veranderingen in de Wajong beter te begrijpen.

Geen individuele problemen oplossen

Het informatiepunt kan geen individuele problemen oplossen, maar je wel naar de juiste plek wijzen, bijvoorbeeld UWV of gemeente.

Open tot 1 april 2023

Het informatiepunt is geopend van 1 oktober 2020 tot 1 april 2023. Het Informatiepunt Wajong is makkelijk bereikbaar. Het staat dicht bij de klant en informeert, adviseert en ondersteunt.

Nog steeds knelpunten in de Wajong

De Wajong is ingewikkeld, dat vindt Ieder(in) ook. Ieder(in) heeft als belangenbehartiger zijn best gedaan om de wet nog meer aan te passen, want er zitten nog steeds knelpunten in de Wajong. Ieder(in) blijft zich daarom inspannen om de Wajong verder te verbeteren. Toch willen we nu als gids mensen helpen om te snappen wat de verandering in de Wajong voor hen betekent en wat ze kunnen doen om te gaan werken of hun werk te blijven doen. We kunnen vragen (altijd anoniem) bespreken met het ministerie SZW en UWV om snel duidelijkheid te krijgen.

Ieder(in) en het ministerie van SZW

Ieder(in) is een onafhankelijke belangenbehartiger en kan mensen helpen zonder een ander belang, dan het belang van de Wajonger zelf. Daarom voert Ieder(in) het Informatiepunt Wajong uit. De subsidieverlener van het informatiepunt is het ministerie van SZW. Zij zien het belang van extra ondersteuning van Wajongers en hun omgeving.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Woensdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Donderdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Vrijdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

Contact

Telefoon: 085 – 400 70 22
E-mail: wajong@iederin.nl